NavMenu

Ovako će izgledati jedna od kula u budućem kompleksu autobuske i željezničke stanice u beogradskom bloku 42 - M2 će imati 29 spratova, 390 stanova, bazen... (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 19.04.2024. 14:30
Komentari
Podeli
(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)
Firma GUPIX NBG doo Beograd kao nosilac posla, odnosno investitor, podnela je nadležnom ministarstvu zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat stambeno poslovni objekat Kula M2.

Kula M2 planirana je u bloku 42 na Novom Beogradu, u okviru kompleksa nove autobuske i železničke stanice u kojem su predviđeni i prateći komercijalno-poslovnim sadržaji razmešteni uz stanične objekte.

Kako se vidi iz idejnog rešenja koje je izradio Mašinoprojekt Kopring iz Beograda, stambeno-poslovni objekat Kula M2, koji će se nalaziti na katastarskoj parceli 6836, KO Novi Beograd, imaće visinu od 100 metara, 29 spratova i dva povučena sprata, sa ravnim krovom.

Arhitektonski koncept Kule M2 se oslanja se na Idejno rešenje planiranihobjekata kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 koji je izradio Proaspekt doo, odnosno autorski tim Vladimir Lojanica i Milan Lojanica.

(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)

Kula M2 planirana je u delu Bloka 42 između konstrukcije železničkogmosta i Ulice Milutina Milankovića, uz Ulicu Antifašističke borbe, i namenjena je sadržajima kao što su stanovanje, poslovanje, komercijalni sadržaji, predškolska ustanova, podzemna garaža.

Objekat, kako se navodi u idejnom rešenju, izrasta iz pločaste površine staničnog trga železnice, sa sopstvenim pripadajućim prostorom oko sebe takođe rezervisanim za javni trg.


Kula će imati podzemne garaže na 4 podzemna sprata, a ukupan broj parking mesta biće 720.

(Foto: Mašinoprojekt Kopring/Proaspekt)

Na poslednjim etažama planirano je luksuzno stanovanje i veće strukture stanova, a projektom su planirani i rekreativni sadržaji na 8. spratu, kao što su bazen
i teretana, dok će se na 10. spratu nalaziti vidikovac.

Objekat će imati 390 stanova različite strukture, od dvosobnih do petosobnih.

Neto površina je 77.848,55 m2.

Podsetimo, prema rešenju Proaspekta, u okviru kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 bile su predviđene tri kule od 23 sprata, visine oko 70 metara.

B. P.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.