Najduža kobasica na svetu imaće 2.037 metara - Iz Turije u humanitarne svrhe
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Charly_7777)

Kobasicijada u Turiji je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije, koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u ovom malom selu u opštini Srbobran. Glas o kobasici, najdužoj na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori. Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, najavljuju iz Udruženja građana.
Ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2.037 metara, a ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih, jeste da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.
I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica, ali na nivou opštine Srbobran, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodice Kišutcai, čija je kuća izgorela u požaru.
- Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana, ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju, na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje - poručuju iz Turije.
O svim aktivnostima Udruženja Kobasicijada javnost će biti blagovremeno obaveštena. Kao i do sada, generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran.
Firme:

Tagovi:
Udruženje građana Kobasicijada
kobasicijada
najduža kobasica na svetu
konasice
takmičenje u pravljenju kobasica
Komentari
Vaš komentar
Naš izbor
Rubrike za dalje čitanje
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno,
uz konsultacije sa našim ekspertima.