NavMenu

Na listi najboljih svetskih kuhinja srpska tek na 29. mestu?

Izvor: Citymagazine.rs Petak, 29.07.2022. 15:39
Komentari
Podeli
Sarma (Foto: Dejan Stanic Micko/shutterstock.com)Sarma
Svi koji se kunu u našu kuhinju i misle da smo najbolji na svetu, prvi pa nekoliko mesta prazno, sigurno će biti iznenađeni listom koju je izbacio čuveni portal Taste Atlas koji se bavi kuhinjama sveta.

Taste Atlas je portal, koji kako mu i ime kaže, svetski atlas tradicionalnih jela, lokalnih namirnica i autentičnih restorana. Kažu da su mapirali preko deset hiljada namirnica i pića ali i da se tu ne zaustavljaju. Svake godine, izabacuju listu najboljih kuhinja sveta, a do ocena dolaze jer je cela stvar interaktivna, ljudi ocenjuju, što hranu tako i restorane, nakon čega ekipa koja stoji iza portala nalazi srednju vrednost. Zemlje koje nisu na listi, nemaju dovoljno ocenjenih stavki, prenosi portal citymagazine.rs.

Pa tako na listi za prvu polovinu 2022. godine prednjače Italija, Grčka i Španija. U prvih deset su tu još i Rumunija, Francuska, Japan, Meksiko, Hrvatska, Portugal i Indija. A gde smo onda tu mi?

Pa mi se, na iznenađenje svakog Srbina zaljubljenog u domaću kuhinju svojih majki i baba, nalazimo na 29. mestu.

Što se tiče predstavljanja Srbije, hrane i restorana na ovom portalu, u prvom planu su istaknuti Pekara Trpković, Šuljaga u Užicu, Vinska kuća Kovačević i Salaš 137 sa najboljim ocenama, dok što se tiče klope, ocenu preko 4 imaju pljeskavica, ajvar, pasulj, gibanica, sarma.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.