Festival hrane i vina u subotu u Beogradu
Izvor: Beta
Ponedeljak, 26.06.2023.
17:57


Ilustracija (Foto: Lukas Gojda/shutterstock.com)

To je peti "Good and wine festival" koji se održava na "Sava promenadi" pod sloganom "Mesto dobrih ukusa", a organizator je Centar Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine.
Promovisaće se proizvodnja tradicionalne hrane i vina, a okupiće se i velike kompanije i mali proizvođači autentičnih proizvoda.
Ulaz na Festival hrane i vina biće besplatan, a radno vreme od 14 do 23 časa. Na festivalu će biti i kulturno-umetničkog i zabavnog programa.
Savetnica u Ministarstvu turizma i omladine Danijela Vićentijević je rekla novinarima da kvalitetna i tradicionalna hrana, vino i druga pića privlače turiste u Srbiju.
- Od 53 proizvoda zaštićenog geografskog porekla, 47 su poljoprivredni i ovo je šansa ne samo za turizam, već i za poljoprivredu da se umreže i zajednički plasiraju ponudu na tržištu - istakla je ona.
Dodala je da je sve više malih vinarija u Srbiji koje svoja vina prodaju i u regionu s ambicijom i za svetsko tržište.
Direktor firme Zlatiborski eko agrar Marko Marić je rekao da Opština Čajetina podstiče razvoj poljopoprivrede u tom stočarskom kraju, što daje dobre rezultate. On je najavio da će na Festivalu hrane i pića učestvovati šest izlagača iz zlatiborskog kraja.
- Među izlagačima će biti i Mlekara Zlatka koja je jedina u Srbiji dobila sertifikat da proizvodi organsko mleko - rekao je Marić.
Firme:




Tagovi:
Mlekara Zlatka
Danijela Vićentijević
Marko Marić
Festival hrane i vina
Good and wine festival
promovisanje tradicionalne hrane
Komentari
Vaš komentar
Naš izbor
Rubrike za dalje čitanje
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno,
uz konsultacije sa našim ekspertima.