NavMenu

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Izvor: RTV Četvrtak, 28.03.2024. 16:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Semjonow Juri/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868".

Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i sigurnost predatog žita subotičkih, i ne samo subotičkih poljoprivrednika.

A u susednoj zgradi mlelo se žito i pravile testenine bez kojih svoj rad nisu mogle da zamisle brojne domaćice. Tako je bilo sve do stečaja, u kom se kompanija Fidelinka našla pre skoro deceniju i po, kada su njeni pojedini delovi nastavili delatnost, sa više ili manje uspeha, kroz zakup. Prodajom njenih delova i zaštitnog znaka, stečaj je faktički okončan pre skoro dve godine, da bi nedavno Gebi iz Čantavira preuzeo silose, mlin, testaru.

- Ova godina će se odnositi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka, koji je osnova celog ovog poslovanja. Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice, što je ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region. Nakon osposobljavanja tog silosnog parka, za šta će nam trebati cela ova godina, sledeći korak biće obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će pratiti i testara. Znači, ovo je u sklopu tih pet godina - kaže za RTV menadžer kompanije Gebi Atila Andraš Đuričin.

U tom roku novi vlasnik planira ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa.

- U ovom momentu ta duga tradicija subotičkog mlinarstva i same Fidelinke spaja se sa modernom tradicijom industrijskog poslovanja koju predstavlja Gebi. Spajanjem ove dve, da kažem kvalitetne tradicije, mogu jedino da se stvore kvalitetni Fidelinkini proizvodi - dodaje on.

Veruju da će sve planove vezane za Fidelinku ostvariti i pre zadatog roka.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.