NavMenu

Zrenjanin subvencioniše nabavku bicikala - Raspisan konkurs za izbor privrednih subjekata

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.04.2024. 10:13
Komentari
Podeli
Grad Zrenjanin (Foto: I.S./eKapija)Grad Zrenjanin
Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, a po završetku tog konkursa biće raspisan i konkurs za zainteresovane građane.

Nabavka bicikala, kako je navedeno u saopštenju Grada Zrenjanina, sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine. I ove godine građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem konkursa.

Za sufinansiranje nabavke bicikala opredeljeno je do 1,5 miliona dinara, a sredstva se dodeljuju na osnovu konkursa za građane u iznosu od deset hiljada dinara po jednom biciklu.

- Zrenjanin sprovodi ove konkurse od 2021. godine i do sada je na taj način subvencionisana kupovina dve stotine bicikala. U prvoj godini subvencija je iznosila po pet hiljada dinara za nabavku 40 bicikala, a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara - naveo je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura

Pravo učešća na konkurs za izbor privrednih subjekata za sprovođenje nabavke novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane pravilnikom.

Rok za podnošenje prijava: 19.04.2024. godine,

Više detalja može se naći OVDE.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.