Izvor: eKapija | Nedelja, 28.11.2021.| 13:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poslovna zgrada kompanija 3Lateral i Epic Games u Novom Sadu prostiraće se na gotovo 3.000 m2 - U planu dva bloka, podzemna garaža, zeleni krovovi...

(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Nova logika)
Kompanija 3Lateral, koja se bavi razvojem inovativih tehnologija koje omogućavaju digitalizaciju ljudskog lika i pokreta, gradiće u Novom Sadu poslovnu zgradu, a urbanistički projekat pod nazivom "Epic Games Novi Sad - 3Lateral poslovna zgrada" nalazi se na javnom uvidu. Podsetimo Epic Games je američka kompanija za razvijanje video igara i softverskih rešenja.

Parcela na kojoj će se graditi je 741/12, a nalazi se u Radničkoj ulici. Površine je 6.495 m2, dok će sama zgrada biti površine 2886,11 m2.

Planirana je izgradnja poslovnog objekta koji je u svom nadzemnom delu pozicioniran na severnom delu parcele kao atrijumski, tj. u svom severozapadnom delu uz Radničku ulicu spratnosti P+6, a u jugoistočnom delu P+2 koji u obliku ćiriličnog slova P formira atrijum sa saverozapadnim delom.

Funkcionalno gledano, zgrada je podeljena na poslovno-administrativni deo i studio blok.

U poslovnom delu objekta nalazi se pristupni foaje u prizemlju sa izložbenim - multifunkcionalnim prostorima i tehničkim prostorijama u prizemlju.

Na gornjim spratovima se formiraju različiti kancelarijski prostori sa izuzetkom trećeg sprata na kom je predviđena kantina sa kuhinjom, za zaposlene i posetioce, i šestog sprata koji je kompletno tehnička etaža, bez prostorija konstantno okupiranih od strane zaposlenih. Na tehničkoj etaži je pozicionirana mašinska oprema za hlađenje / grejanje i ventilaciju.

U studio bloku organizovane su, i međusobno koordinisane, prostorije, odnosno zone sa posebnom namenom i specijalističkim funkcijama, neophodnim za tehničko funkcionisanje kompanije, te se, ovaj blok može podeliti u tri celine:

- deo sa radionicama različite namene, sa odgovarajućim pratećim sadržajima, kao i privremenim i stalnim prostorima za rad;

- deo sa studijima namenjenim za razne vrste snimanja i produkcije, sa odgovarajućim pratećim sadržajima, kao i zonama za VIP posetioce i delegacije;

- deo namenjen za multifunkcionalni auditorijum/teatar, maksimalnog kapaciteta 280 ljudi.

U celokupnoj zgradi biće zaposleno i jednovremeno prisutno između 250 – 300 ljudi.

Etaže su međusobno povezane sa četiri komunikacijska jezgra sa stepeništima i ukupno pet liftova.

Gotovo ispod cele parcele planira se podzemna garaža sa tehničkim prostorijama, te je ostatak parcele u parteru u suštini krovna slobodna površina na kojoj se planiraju pešačke staze, ozelenjavanje i platoi.

Ukupan broj omogućenih parking mesta je 174, od kojih su 164 parking mesta omogućena montiranjem parking platformi, jedno mesto za električno vozilo, a, u neposrednoj okolini komunikacionih jezgara, deve parking mesta za osobe za posebnim potrebama.

Krovovi nadzemnog dela objekta planiraju se za ozelenjavanje: iznad višeg dele planira se biosolarni ekstenzivni krov, a iznad nižeg dela predviđa se kombinacija ekstenzivnog, poluintenzivnog i intenzivnog zelenog krova.

Glavni ulaz u lobi zgrade je iz Radničke ulice, odakle se, takođe, preko rampe pristupa i podzemnom nivou garaže, dok je bočni ulaz u garažu iz nove planirane ulice (krak Radničke) i servisni ulaz iz iste ulice.

Obrađivač plana je Nova logika iz Novog Sada.

Javna prezentacija osržava se do 2. decembra na sajtu Grada Novog Sada, kao i u zgradi Gradske uprave u Školskoj broj 3.

A.K.
Pogledajte lokaciju
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE