NavMenu

Nastavlja se gradnja luksuznih naselja na Kosmaju - K4 su četiri moderne planinske kuće u nizu sa nesvakidašnjim bazenima (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 28.01.2022. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: Atelje Đukić)
Na petnaestak minuta hoda od samog vrha Kosmaja na proleće će početi gradnja naselja K4, otkrila je za eKapiju Đurđa Đukić, autor projekta i jedna od vlasnica firme Atelje Đukić iz Mladenovca, koja je projektant i investitor gradnje.

Neselje će, prema njenim rečima, biti sastavljeno od četiri kuće u nizu modernog planinskog stila gradnje sa kosim krovovima.

- U pitanju specifičan, "razbijen" niz povezanih kuća, tako da će svaka kuća površine 102 m2 imati svoj pristup i privatnost omoućenu razdelnim zidovima sa linijskim saksijama, kao i prednje i zadnje dvorište i bazen. S obzirom da je teren u padu, bazeni su izdignuti, uski i dugački i samim tim pogodni za plivanje – kaže naša sagovornica i ističe da je, oblikovno, ovo dosad neviđen stil gradnje na Kosmaju.
(Foto: Atelje Đukić)

Posebno napominje da su kuće projektovane tako da omogućavaju prodor velike količine svetlosti i pogled ka dolinama i planinama Šumadije, uz korišćenje materijala kao što su drvo i lim i toplotne pumpe i pametne sisteme koji kućama obezbeđuju energetsku efikasnost.
(Foto: Atelje Đukić)

Dodaje da kuće u ovom naselju koje će biti ograđeno, mogu da se koriste kao vikend objekti, ali i kao objekti za život.

Po rečima sagovornice eKapije, rok za završetak naselja K4, koje će od Beograda biti udaljeno najviše sat vremena, očekuje se za dve godine.


B. P.

Fotogalerija
K4 na Kosmaju
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.