Vegansko jelo iz Srbije osvojilo svet
Ilustracija (Foto: Unsplash/Jay Wennington)

Profesor i studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu osvojili su srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela, u takmičenju koje okuplja najbolje kuvare iz celog sveta, u organizaciji Svetske asocijacije kuvarskih organizacija.
Studenti i profesori pripremili su tri veganska jela, dva slana i jedno slatko. Ovo nije prva nagrada koju studenti gastronomije sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu osvajaju.
Vegansko jelo koje odražava bogatsvo srpske gastronomije i tradicije, zauzelo je sam vrh svetskog kulinarstva. Zanimljivo je da su srpski začini, kao što je kamilica, osvojili svet veganske kuhinje.
- Prvi dan je bio predjelo od veganske varijacije valjušaka od crvenog sočiva u sosu od spanaća, sa džemom od paradajza. Drugi jelo je činilo glavno jelo - panakota od tri vrste pečuraka i bundeve, zajedno sa burgerom od heljde i začina, a treći deo je bio dezer - čokoladni kolač sa insertom od kokosa, čipsom od kamilice, penom od kamilice i gelom od manga - objasnila je studentkinja Saveta Bikić.
Komentari
Vaš komentar
Naš izbor
Rubrike za dalje čitanje
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno,
uz konsultacije sa našim ekspertima.