NavMenu

Izložba autohtonih sireva Balkana u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.02.2025. 14:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maksym Poriechkin/shutterstock.com)Ilustracija
Izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival, biće održana 1. i 2. marta, u atrijumu Beo shoping centra u Beogradu. Svoje sireve i delikatese koji se uparuju sa sirevima izložiće blizu 40 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Posetioci će na izložbi moći da vide i probaju retke i neobične vrste nekoliko stotina sireva malih proizvođača, koji se uobičajeno ne mogu naći u prodavnicama. Biće izložen najskuplji sir na svetu - "pule", sir od magarećeg mleka koji prave u rezervatu prirode Zasavica.

Manifestacija "Krivovirska sirijada" nastupiće sa sirevima svojjih izlagača, a posebno mesto zauzeće sirevi koje prave monasi iz manastira Sukovo na Staroj Planini. Nastavnici i učenici Mlekarske škole "Dr Obren Pejić" iz Pirota prikazaće proces pravljenja Pirotskog kačkavalja.

Na izložbi će u nedelju u 17 časova petočlana komisija akademskih eksperata iz oblasti senzorne analize hrane, tehnologije mleka i upravljanja bezbednošću i kvalitetom hrane dodeliti priznanja za najbolje sireve. Pored toga, tradicionalno se dodeljuje i plaketa za najlepši štand, najlepši tanjir sireva, kao i najbolje sveukupno predstavljanje sireva. Predsednik Asocijacije autentičnih hedonista dodeliće i Priznanje za inovaciju.

Radno vreme je od 10 do 22 časa, a ulaz sa sve posetioce je besplatan.





Šta imamo u krugu od:
1 km
2 km
3 km
5 km
10 km
15 km
Fotografije:
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.